Volonterski centar Split

Dani volonterskog rada

Održani jubilarni 20. Dani volonterskog rada

 

Jubilarni 20. Dani volonterskog rada održani su 19. i 20. svibnja 2017. godine te su obilježeni okruglim stolom i humanitarno-prodajnom izložbom.

Održani 19. Dani volonterskog rada

 

U subotu 21. svibnja u vremenu od 9 do 13 sati u Strossmayerovom parku (Đardinu) održani su 19. Dani volonterskog rada u organizaciji Volonterskog centra Udruge „MI“ – Split. U sklopu Dana volonterskog rada održana je tradicionalna humanitarno-prodajna izložba u kojoj sudjelovale ukupno 24 udruge i institucije prodajući svoje proizvode i predstavljajući svoj rad kao i svoje volonterske programe. Dio novca zarađenog prodajom svojih proizvoda izlagači su donirali udruzi Glazbene niti ljubavi za kupnju glazbene opreme. Ukupno je prikupljeno 4 078 kn, na čemu zahvaljujemo svim sudionicima.

18. Dani volonterskog rada u Splitu

 

Udruga "MI" - Split - Volonterski centar Split 18. put za redom organizira manifestaciju Dani volonterskog rada, koja će se održati 22. i 23. svibnja 2015. godine.

Održani 17. Dani volonterskog rada u Splitu

split2014

U sklopu nacionalne kampanje „Hrvatska volontira“ u Dalmaciji volontiralo preko 760 volontera  

Udruge za Udrugu SRCE- 16. Dani volonterskog rada

Đardin 3Na humanitarno prodajnoj izložbi u sklopu 16. Dana volonterskog rada, uz kulturno-zabavni program, 18.5.2013. u Strossmayerovom parku (Đardin) prikupljeno 6.235,00kn za nabavku računala i monitora za Udrugu osoba s cerebralnom paralizom Srce.

U sklopu 16. Dana volonterskog rada na tradicionalnoj akciji „Udruga za udrugu“ sudjelovalo je 35 organizacija iz Splita i šireg područja. U kulturno-zabavnom programu nastupilo je 120 volontera, a predviđamo da je manifestaciju posjetilo oko 2000 ljudi.

Osim tradicionalne akcije, na 16. Danima volonterskog rada različite organizacije predstavile su svoj rad, način kako uključuju volontere te mobiliziraju zajednicu. Svrha je bila predstaviti novine vezane za civilno društvo i volonterstvo kao i postignuća civilnog ali i javnog i poslovnog sektora u promociji i razvoju volonterstva u Splitu i u regiji.  Podsjećamo da je osnovna vrijednost manifestacije solidarnost koja bi trebala ojačati pojedinačni trud različitih organizacija i osoba.

Organizator manifestacije je Udruga MI- Regionalni volonterski centar uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih. Zahvaljujmo svima koji su sudjelovali na Danima te nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!