Volonterski centar Split

Međunarodni dan volontera

Proslavljen Međunarodni dan volontera 2016

 

U ponedjeljak, 5. prosinca 2016., u organizaciji Volonterskog centra Udruge "MI" - Split, održana je 16. po redu svečana proslava Međunarodnog dana volontera. Na proslavi je dodijeljena i godišnja nagrada "Vinka Luković", ustanovljena 2010. godine kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti. Nagradu dodjeljuje Savjet volonterskog centra Udruge „MI“ - Split za organizatore volontiranja s područja četiri županije - Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske.

Proslavljen međunarodni dan volontera 2015.

U subotu, 5. prosinca 2015., u organizaciji Volonterskog centra Udruge "MI" - Split, održana je 15. po redu svečana dodjela godišnje nagrade "Vinka Luković". Godišnju nagradu „Vinka Luković“, ustanovljenu kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti, dodjeljuje Savjet volonterskog centra Udruge „MI“ - Split za organizatore volontiranja s područja 4 županije - Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske.

Dodijeljene godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković“ , 2013.

 splitmv

Povodom 5. prosinca koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan volontera jučer je u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu održana svečana dodjela godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković“.

Ovogodišnji dobitnici su Dom za odrasle Sv. Frane iz Zadra, Gradska knjižnica Zadar te Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.

Dodijeljena su i priznanja za 41 volontera i 19 podupiratelja volontera, a iako u nešto skromnijem izdanju nego prijašnjih godina svečanost je okupila predstavnike organizacija civilnog društva, javnog sektora te mnogobrojne volontere.

Održan 13. Bal volontera

balPovodom 5. prosinca 2012.- Međunarodnog dana volontera, u organizaciji Udruge Mi- Volonterskog centra Split održan je 13. Bal volontera.

Na Balu je prisustvovalo 150 volontera te predstavnika civilnog i javnog sektora – podupiratelja volonterskog rada kojima su tom prigodom uručene zahvalnice i diplome u 9 kategorija volonterskog rada: Naša dica, naša mladost; Obitelj; Zaštita/očuvanje zdravlja; Jednake mogućnosti; Zdravi okoliš; Aktivni građani; Prava za sve; Treća dob – zlatna dob; Ovisnost nije đir. Dodjelom zahvalnica želi se izraziti priznanje volonterima koji su uložili svoje vrijeme, trud, znanje i vještine za dobrobit i razvoj zajednice.

Dodijeljene su 3 Nagrade za razvoj i promociju volonterstva ‘Vinka Luković’, neprofitnim organizacijama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti na području Splitsko-dalmatinske županije za razdoblje od 01.01.2012. do 31.10.2012. Nagrade dodjeljuje Savjet Volonterskog centra Split udruge Mi na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nagrade na temelju javnog natječaja.

Ovogodišnji dobitnici Nagrade „Vinka Luković“ su: Savjetovalište Lanterna, Makarska; Gradska knjižnica Marko Marulić Split te udruga MOST, inicijativa O LA LA!
Diplomu za poseban doprinos volonterstvu u 2012. godini dobila je Udruga mladih „Prijatelj“.

2012. MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Svečanom dodjelom nagrada za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ obilježen je 5.12. – Međunarodni dan volontera.
U hotelu „Atrium“ skupilo se oko 170 volontera, organizatora volontiranja, podržavatelja volonterskog rada, predstavnika lokalne i regionalne samouprave te medija da odaju priznanje zaslužnim volonterima i organizacijama u 2012. godini.
Dobitnici nagrade „Vinka Luković“ za 2012. godinu su: