Volonterski centar Split

 

U ponedjeljak, 5. prosinca 2016., u organizaciji Volonterskog centra Udruge "MI" - Split, održana je 16. po redu svečana proslava Međunarodnog dana volontera. Na proslavi je dodijeljena i godišnja nagrada "Vinka Luković", ustanovljena 2010. godine kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti. Nagradu dodjeljuje Savjet volonterskog centra Udruge „MI“ - Split za organizatore volontiranja s područja četiri županije - Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske.

Ovogodišnji dobitnici nagrade "Vinka Luković" su OŠ Šime Budinića (Zadar), Udruga MoSt (Split) i Škola likovnih umjetnosti (Split), a posebna priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva dobile su Crkva sv. Filipa Nerija, Studentski katolički centar Split, Udruga Dyxy i Udruga "Prijatelj" Metković.

U sklopu proslave Međunarodnog dana volontera, podijeljeno je i stotinjak zahvalnica zaslužnim volonterima i podržavateljima volonterskog rada.

Svečana dodjela nagrada, održana u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split, okupila je oko 200 organizatora volontiranja, volontera, predstavnika javnog i civilnog sektora te podržavatelja volonterskog rada.

Prisutnima su se obratile izvršna direktorica Udruge "MI" - Split, Nives Ivelja, viša savjetnica gradonačelnika za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Nina Miličević te pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Splitsko-dalmatinske županije Helena Bandalović.

Dodjelu nagrada glazbenim su programom obogatili prof. glazbene kulture Ivan Bošnjak i učenik 2. razreda Prirodoslovne tehničke škole Split Mladen Bonomi, a Lina Blagaić i Marijeta Cecić, učenice OŠ Grohote sa Šolte, izvele su igrokaz na čakavskom „Jezik naš svagdašnji“.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).