Volonterski centar Split

U subotu, 5. prosinca 2015., u organizaciji Volonterskog centra Udruge "MI" - Split, održana je 15. po redu svečana dodjela godišnje nagrade "Vinka Luković". Godišnju nagradu „Vinka Luković“, ustanovljenu kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti, dodjeljuje Savjet volonterskog centra Udruge „MI“ - Split za organizatore volontiranja s područja 4 županije - Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske.

Svečana dodjela nagrada "Vinka Luković", održana u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta Split, okupila je oko 170 organizatora volontiranja, volontera, predstavnika javnog i civilnog sektora te podržavatelja volonterskog rada. Ove godine, dobitnici nagrade su Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Moje dijete Solin te SKAC – Studentski katolički centar Split. Posebna priznanja i nagrade za trud, ustrajnost i promoviranje volonterstva dobile su Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai Dubrovnik, Ženski đački dom Split te Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split. Dodatno, podijeljene su zahvalnice za stotinjak zaslužnih volontera i podržavatelja volonterskog rada.

Prisutnima se obratila izvršna direktorica Udruge "MI" - Split, Nives Ivelja, ističući kako je volonterstvo kultura življenja. Također je istaknula kako je volontiranje poseban stil života i osobni odabir, koji je jednako koristan i za korisnike i za same volontere. Volonterski rad društvo u cjelini čini boljim, a proslava Međunarodnog dana volontera prilika je da se zajednički osvrnemo na volonterski rad i trud mnogobrojnih organizacija te zahvalimo zaslužnima za njihov doprinos.
Dodjelu nagrada glazbenim su programom obogatili polaznici Male škole gitare na bazi sluha pod vodstvom Damira Mimice iz udruge Glazbene niti ljubavi te bariton Dario Belić i maestro Jurica Karuzo iz udruge Belcanto.

Koristimo ovu prigodu da se ispričamo volonterima Lige za prevenciju ovisnosti i udruge DYXY na nenamjernom izostavljanju s popisa volontera koji su dobili zahvalnicu za poseban doprinos. Nije nam bila namjera nikoga izostaviti niti isključiti, a pogotovo ne volontere udruga koje se ističu svojim dugogodišnjim predanim radom na području prevencije ovisnosti (Liga za prevenciju ovisnosti) i tretmana djece s jezičnim poteškoćama (udruga DYXY). Cjelokupni (nadopunjeni) popis volontera i podupiratelji koji su dobili zahvalnice možete pronaći OVDJE.

Proslava međunarodnog dana volontera nastavljena je zabavom za volontere u splitskom klubu Vanilla, na kojoj je prisustvovalo dvjestotinjak volontera, organizatora volontiranja i podržavatelja volonterskog rada.

 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).