Volonterski centar Split

 

Regionalni volonterski centar Split (program Udruge "MI" - Split) organizira trodnevnu edukaciju "Menadžment volonterskih programa". Edukacija je namijenjena svim postojećim ili potencijalnim organizatorima volontiranja (neprofitnim organizacijama: udruge, zaklade, zadruge, javne ustanove, državna tijela, tijela JLS, JRS itd.) koji u svoj rad planiraju uključivati ili uključuju volontere te imaju potrebu za osobom koja će strukturirano raditi na razvoju volonterskog programa i s volonterima. Ciljevi edukacije su: upoznati sudionike s konceptom, mogućnostima te zakonskom okviru volontiranja u RH, sa svim koracima ciklusa menadžmenta volontera te sa Standardima kvalitete za volonterske programe.

Edukacija će se održati 8. (utorak), 15. (utorak) i 16. (srijeda) lipnja 2021. g., od 12:30 do 16:30 h, u hibridnom obliku - dio prijavljenih sudjelovat će uživo (u Centru Zlatno doba, Branimirova obala 1, 21 000 Split), a dio online (putem Microsoft Teams platforme).

Link za prijavu možete pronaći OVDJE, a rok za prijavu je 1. lipnja 2021. godine.

Napomene o edukaciji:
- za dobivanje potvrde za koordinatore volontera potrebno je prisustvovati na sva 3 dana edukacije (uživo ili online)
- ako se prijavljujete za online edukaciju, molimo Vas da imate osiguran mikrofon i kameru
- ako se prijavljujete za edukaciju uživo, molimo Vas da imate na umu da ćemo Vam svaki dan izmjeriti temperaturu na ulazu te da ćete za vrijeme trajanja edukacije biti obavezni nositi zaštitnu masku
- s obzirom na epidemiološke mjere i način rada (rad u grupama, aktivno sudjelovanje, dijeljenje iskustava), maksimalni broj sudionika na edukaciji uživo je 8, a online 10
- sudionike ćemo primati na edukaciju prema redoslijedu prijava
- iz jedne organizacije se može prijaviti i više sudionika, no premaši li ukupni broj prijavljenih sudionika 18, javit ćemo vam se kako biste se odlučili za samo jednu osobu koja će sudjelovati
- prostor Centra Zlatno doba gdje će biti edukacija uživo u potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom

 

Ova edukacija će se održati je u sklopu Programa Regionalnog volonterskog centra Split, sufinanciranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).