Volonterski centar Split

Trebaju li nam volonteri?

Planiranje je proces koji često ostaje zaboravljen jer nam se ne čini dovoljno značajnim da mu se posveti vrijeme koje zaslužuje. Odlučimo se za određenu aktivnost i koraci u njenom ostvarivanju nam izgledaju toliko jasni i razložni da mislimo da je sve samo po sebi logično nama samima, a time i svim ostalima oko nas. Nemamo dovoljno vremena ni da obavimo sve što se “mora”, kako bismo pronašli vremena da zajednički, kao tim, promišljamo i osmišljavamo postupke koji se događaju sami po sebi? Međutim, ne samo različiti priručnici i teorije upravljanja, već i naše vlastito iskustvo nas uči da je promišljanje cilja i koraka potrebnih za ostvarenje tog cilja proces koji naknadno pridonosi efikasnosti i sprječava nejasnoće o tome zašto se nešto radi, te što, kako, tko i kada treba nešto obaviti.

Prije no što krenete uključivati volontere, upitajte se jesu li vam oni potrebni. Početna točka razmišljanja o uključivanju volontera je analiza same organizacije.

Pokušajte prvo razmisliti o tome: kakva je vaša organizacija? Je li to članska udruga? Servisna služba? Strukovna? Imate li već volontere u organizaciji a da i ne razmišljate o njima kao o volonterima? Imate li pravi razlog za dodatno uključivanje volontera? Kako koristite svoje postojeće volontere? I koji je krajnji rezultat uključivanja novih volontera u organizaciju? Osvještavanje cilja pomaže u procesu uključivanja i u kasnijem radu s volonterima.Kakvi volonteri vam trebaju… stalni, povremeni, Koliko volontera vam treba….Postoje li opisi poslova za volontere….Je li jasno kakva znanja, vještine, talente osoba koju tražimo treba imati….Znate li gdje ćete volontera smjestiti, s kim će raditi….Imate li opremu koja je potrebna…Znate li: tko i kako će ih obučavati, tko i na koji način će koordinirati njihov rad, kome se mogu obratiti s pitanjima, problemima, idejama, postignućima? Kako do tih volontera doći?