naziv

Održan ciklus radionica o nenasilju

 

Tijekom protekla dva tjedna, edukatorice Udruge "MI" - Split su u sklopu projekta "Volontiranjem protiv nasilja" održale po dvije edukacije o nenasilju u osnovnim školama "Stobreč" i "Pučišća". 

Skola bez nasilja
Na edukacijama smo s učenicima razgovarali o nasilju i sukobima i mogućim (nenasilnim) načinima rješavanja sukoba te smo potaknuli učenike na promišljanje o tome kako bi izgledala idealna škola bez nasilja. Pokušali smo kod učenika osvijestiti činjenicu da svaka promjena koju žele vidjeti u svojoj okolini potječe od njih samih te da svojim dobrim odlukama mogu mijenjati svoju okolinu, svoj razred i svoju školu.

U sklopu projekta predviđeno je da učenici bilježe nasilne situacije i sukobe kojima svjedoče te da ponude svoja rješenja tih situacija. Tijekom travnja i svibnja organizirat ćemo s učenicima sastanke podrške te planiranje volonterske akcije koja će biti održana u sklopu manifestacije "Hrvatska volontira".

Nositelj projekta "Volontiranjem protiv nasilja" je Udruga "MI" - Split, a partneri na projektu su: Udruga za razvoj civilnog društva BONSAI (Dubrovnik), OŠ Stobreč (Split), OŠ Pučišća (otok Brač) i OŠ Antuna Masle (Orašac). Projekt je financiran od strane Ministardstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.