naziv

Brošura "Uloga volontiranja u prevenciji vršnjačkog nasilja"

brosura prevencija nasilja

Projekt “Volontiranjem protiv nasilja” zajednički su, uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, proveli Volonterski centar Udruge „MI“ – Split i Lokalni volonterski centar Dubrovnik (Udruga BONSAI) u partnerstvu s osnovnim školama Pučišća (otok Brač), Stobreč (Split) te osnovnom školom Antuna Masle (Orašac). Cilj projekta bio je educirati djecu o nasilju, štetnosti nasilja i oblicima prevencije nasilja.

Sastavni dio našeg projekta je i ova brošura čiji je cilj predstavljanje volontiranja kao alata u afirmiranju nenasilnog i pozitivnijeg okruženja za učenike, učeničkih iskustava u volonterskim aktivnostima te primjera dobre prakse koji uključuju radionice o nenasilju, što prvenstveno može poslužiti svima koji rade s djecom u osnovnim školama. Školski djelatnici, sudjelujući u projektu, dodatnim angažmanom pokazali su djeci kako djelovati volontiranjem protiv nasilja te primjerom demonstrirali vrstu ponašanja koja dokazuje da je škola uistinu mjesto nulte tolerancije na nasilje.

Autorice brošure su Anja Marković (Udruga BONSAI) te Antonia Matković i Tanja Tešija (Udruga "MI" - Split). Brošuru je uredila Nives Ivelja (Udruga "MI" - Split). Brošuru možete preuzeti OVDJE.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.