naziv

Dani volonterskog rada - humanitarna akcija u Đardinu

 

Ove godine Dane volonterskog rada obilježavamo 21. i 26. svibnja. U ponedjeljak, 21. svibnja, održali smo konferenciju pod nazivom „Pokretačka snaga volontiranja“, a ovu subotu (26. svibnja) nas očekuje humanitarno-prodajna izložba uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu) koja će se održati u vremenu od 9 do 13 sati.

Na štandovima u Đardinu bit će šareno i raznoliko. Posjetitelji će moći kupiti rukotvorine 32 različite udruge i ustanove, prirodne proizvode školskih zadruga, knjige, nakit i ukrase. Studenti stomatologije okupljeni u udruzi Zubolina educirat će najmlađe o važnosti pravilne zubne higijene uz prigodne igre i kvizove, učenice Obrtničke škole plest će pletenice u zamjenu za donacije, a Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija spremat će hranu za posjetitelje. Učitelji joge iz udruge Dharma yoga Split demonstrirat će jogu za sve zainteresirane, a u Foto fun kabini građani će moći besplatno napraviti šaljive fotografije s raznim rekvizitima kao uspomenu na 21. Dane volonterskog rada.

Na štandovima će se moći i saznati više o mogućnostima uključivanja u volontiranje u sklopu volonterskih programa različitih udruga i ustanova, a Volonterski centar Split će dijeliti prijavnice za volontiranje.

U kulturno-zabavnom programu događanja sudjelovat će brojne udruge i javne institucije, ali i različite plesne skupine.

Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bit će usmjeren jednoj udruzi u potrebi. Odlukom savjeta Volonterskog centra Split, ove godine će donacije biti usmjerene Udruzi Dyxy, za kupnju uređaja za Neurofeedback (NFB). Radi se o neinvazivnoj suvremenoj metodi stimuliranja oštećenih područja u mozgu, a koja se koristi kao jedna od vodećih metoda u ublažavanju smetnji čitanja i pisanja kod osoba s disleksijom. Svoje donacije za ovu humanitarnu akciju građani mogu uplatiti na podračun otvoren posebno za ovu prigodu: HR79 2330 0031 5345 4002 7 (s naznakom: „Dani volonterskog rada – za Dyxy“).

Manifestaciju Dani volonterskog rada organiziramo u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira, u koju je ove godine uključeno 70 gradova diljem Hrvatske. U subotu je ujedno i zadnji dan tjedna Hrvatska volontira.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.