naziv

Najava manifestacije "Hrvatska volontira" 2019.

 

Hrvatski centar za razvoj volonterstva u suradnji s regionalnim i lokalnim volonterskim centrima i ove godine organizira manifestaciju "Hrvatska volontira". Pozivamo vas da nam se ponovno pridružite u izgradnji zajednice u kakvoj želimo živjeti kroz ovu već tradicionalnu manifestaciju, jer zajedno možemo puno više!

Manifestacija "Hrvatska volontira" održava se već devetu godinu za redom i njome želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.

Manifestacija Hrvatska volontira ove će se godine održati od 22. do 25. svibnja, a tema manifestacije je: „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“. Ovim sloganom želimo naglasiti da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude, a ako volontiramo zajedno s kolegama kroz program tvrtke, tada nam može biti još ljepše i veselije.

Ovogodišnjom manifestacijom pozivamo i potičemo sve vas, organizatore volontiranja, da se i ove godine uključite i organizirate volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit za vašu zajednicu te da uključivanjem što većeg broja volontera i zaposlenika tvrtki pokažemo da zajednički možemo više i bolje.

Molimo rganizatore volontiranja da svoje volonterske aktivnosti upišu u aplikaciju na OVOM linku, najkasnije do 15. svibnja 2019. godine. Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini i vjerujemo da će se kroz veliki broj akcija i volontera te veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših težnji u izgradnji humane i aktivne zajednice.

Zavolontirajmo se zajedno u manifestaciji Hrvatska volontira 2019.!

Za sve dodatne informacije, javite se Volonterskom centru Split ili Hrvatskom centru za razvoj volonterstva, a za dodatne informacije o prošlogodišnjoj manifestaciji pogledajte sljedeće poveznice:
izvještaj Hrvatska volontira 2018.
dokumentarni film o manifestaciji 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.