Volonterski centar Split

U Splitu održani 13. Dani volonterskog rada

volo13 21. i 22. svibnja održani su 13. Dani volonterskog rada koji su i ove godine organizirani u suradnji sa Savjetom Volonterskog centra udruge Mi.  Svrha organiziranja manifestacije –u prvom redu jest predstavljanje novina vezanih za civilno društvo i volonterstvo kao i postignuća civilnog ali i javnog i poslovnog sektora u promociji i razvoju volonterstva u Splitu i u regiji.

Osnovna vrijednost manifestacije je solidarnost koja bi trebala ojačati pojedinačni trud različitih organizacija i osoba.

 


U petak, 21. svibnja održan je konferencijski dio programa u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, dok je dan kasnije u Đardinu svoj rad u kulturno – zabavnom programu predstavilo 44 udruga, institucija i škola.

volo14Nakon otvorenja manifestacije, održan je okrugi stol na temu MJESTO I SNAGA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA U RJEŠAVANJU PROBLEMA U ZAJEDNICI te panel diskusija na temu MENADŽMENT VOLONTERA U NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA IZAZOVI I PRIMJERI DOBRE PRAKSE. U popodnevnom dijelu, konferencijskog dijela programa 13. Dana volonterskog rada pod nazivom MLADI I VOLONTIRANJE, predstavljeni su volonterski programi mladih i  međunarodnog volontiranja u Splitu te je prezentiran Program AGENCIJE ZA MOBILNOST I EU PROGRAME.
 
 
 
 
 
 
 
Održana je i radionica na temu MOTIVI I STAVOVI MLADIH PREMA VOLONTIRANJU, a Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce prezentirala je materijale za edukaciju o morskom ekosustavu ususret Međunarodnom danu biološke raznolikosti koji se obilježava 22. svibnja.

Subota je protekla u humanitarnom tonu, budući je dio prihoda prikupljenog od prodaje proizvoda neprofitnih udruga, dodijeljen udruzi Pogledajme za kupnju softvera za rad s djecom s govornim poteškoćama. Na štandovima je prezentiran rad udruga te je održan zabavno- kulturni program.

Podsjetimo, da  manifestaciju podržavaju Grad Split i i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
 
 

picasa_albumid=5481503708662913873

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).